27:e mars 2011 - Att demolera en husvagn

Vad har vi gjort sen sist? En hel massa precis som vanligt! T.ex. har det som tidigare var en husvagn nu omvandlats till ett rätt så skapligt boggisläp med hjälp av; En motorsåg, en kofot samt två tonårskillar och en pappa som går lös på den. Resultatet kan du hur som helst se på bilden. Dessutom har vi haft en planerarkväll för dem som visat sitt intresse att hänga med på resan. Förutom mig Christofer (timmerman) kom även Henrik (Webbansvarig för denna bloggen), Jonathan (skeppskocken), Magnus (ansvarig för djurhållningen ombord), Philip (skeppsmusikanten), Lajos (lobbyist för segling på Göta Kanal, BARA Göta Kanal), Lordan (rådgivare i navigationsfrågor. Aldrig seglat förut) samt Hampus (talesman i frågan om hur man gör seglingen ekonomiskt gynnsam genom smuggelsprit).

Ett minst sagt udda, och ibland tämligen oseriöst gäng. Men kul kan det nog bli!


18:e mars 2011 - Graffiti är ju konst!

Vad är nu detta? Ja vi var nog den enda familjen på gatan som inte ställde sig den frågan idag. Via blocket har vi denna vackra dag släpat hem en husvagn som i sinom tid ska omvandlas till ett båtsläp. Är den inte vacker? Kan ni komma på varför den tidigare ägaren ville sälja denna skönhet? Men vadå? ”Graffiti är ju konst”... Visst, även på andra personers ägodelar?

Vi tackar hur som helst för det relativt billiga släpet!


1:a mars 2011 - Världens största trisslott

Ifall ni tittar på bilden från vårat första inlägg här kan ni se hur vår båts botten ser ut. Ja mycket kan sägas, men att den är optimal om man vill segla snabbt, ja det kan man nog inte säga.

Med hjälp av en spackelspade gick vi därför loss på båtens botten denna dag, och ja, ett antal dagar till. Totalt tog det ca tre dagar att skrapa båtens botten där det längsta arbetspasset var sex timmars skrapning i sträck. Lärdommar som är dragna är att ett Bra andningsskydd är ett måste. Likaså bra arbetshandskar etc. etc. Annars mår kroppen inte bra alls. Så fuska inte med skyddsutrustningen när ni jobbar!


RSS 2.0