25:e februari 2011 - Ta Förarintyg

Det är inte bara själva båten i sig som ska byggas upp utan även kunskapen om hur den används.

Visst har man seglat innan. Första seglarjollen, när fick man den? Ja inte var man gammal i alla fall. Hur som helst ska det helst finnas svart på vitt också. Blev idag en resa ned till Karlskrona i Blekinge för skrivelse av provet för Förarintyget.

När det var klappat och klart blev det en snabbvisit på Marinmuséet i ovan nämnda stad. Fantastiskt museum, nog ett av de bättre i Sverige tycker jag!


22:e februari 2011 - Demolering är planering

Egentligen så jobbar vi varje dag på båten, men det gäller att komma ihåg att det inte är varje dag som man ser ett stort direkt framsteg på båten. Vanligtvis handlar det om tiotals timmar av enformigt repetativt arbete som i slutändan leder till ett bra resultat. Sedan sist har vi hur som helst sandpapprat allt trä i båten FÖR HAND eftersom det mesta trät består av plywood med en tunn teakfanér. Vi har även slitit ut alla tapeter som satt på väggarna för snygga var de då inte, och möglet under dem var inte mycket roligare det heller.

Allt klister på väggarna skrapades loss med hjälp av stålborste och lacknafta, möglet som tyvärr inte går att göra ost på bekämpades med klorin. Taket har skruvats ned för att slipas och lackas utanför båten, något som om inte annat är mycket mer bekvämt. Ja, helt enkelt är det en massa som har gjorts sedan sist. På bilden ses Hampus som hjälper till med att riva ned tapeter från väggarna. Ett väldigt kul jobb tydligen.


4:e februari 2011 - En lokal värdig en båt

Javisst, vi nämnde tidigare att det skulle behövas en lokal i vilken vi kunde renovera henne. En lokal har hittats, men vi var dock tvugna att rensa ut allt i lokalen innan vi ens skulle kunna tänka tanken på att få in en 27 fots segelbåt där inne.
Sammanlagt tog det mer eller mindre tre dagar och ett antal körda lass till återvinningscentralen i Växjö, men tänk sen vad mycket kul man kan hitta bland allt skräp. T.ex. En pappersdocka med motiv av Olof Palme och ett 20-tal nummertavlor som man visar resultat på under sportevenemang!


2:a februari 2011 - Att komma hem

Idag kom Christofer hem till Sverige igen efter sina nästan sex månader i Mellanöstern och Jordanien där han arbetat som dykinstruktör. Äntligen kan arbetet med att renovera båten komma igång! Nåja, första dagen  blev till att vila upp sig efter den långa resan...


RSS 2.0