16:e maj 2011 - Grundkurs i grundstötning

Hej du!

15:e maj;

Så, i söndags, den 15:e maj var det som ni kanske vet dags för sjösättning! Efter att ha kört båten från Växjö till Kalmar blev det till att använda kranen vid Stensö för sjösättning. 


Bild; Vädret kunde man då garanterat inte klaga på!

Det gick visserligen inte på första försöket, men efter att ha flyttat fler tunga föremål akterut och fäst en tamp från knapen i fören till lyftkroken gick det slutligen att få i Acheilos i plurret. En bra stund av förberedelser och sedan fick vi även på masten.


Bild; Vantspridarna monteras

16:e maj;

Och, sedan idag; 16:e maj. Efter att ha inhandlat allt ifrån bestick på IKEA till storfall i en båtbutik och Alkylatbensin så var det då dags att segla från hamnen på Stensös västra sida till den på dess östra sida. Fågelvägen är detta bara en sträcka på ett par hundra meter, men eftersom vår segelbåt inte kommer igenom Stensö kanal måste man segla runt denna halvö. 


Bild; Man behöver segla en bra bit för att komma runt denna halvö.

Så, seglingen tog någonstans runt tre timmar. Med endast storseglet hissat blev det först kryss i rak motvind innan det slutligen blev läns när man sedan skulle segla norrut.

Sammanfattningsvis kan man säga att Acheilos seglade hur bra som helst, men det var otroligt grund vatten och det blev den liten grundkurs i grundstötning på resan runt Stensö. Den bästa summeringen av tankegångarna var nog mest "Va, finns det ett grund här?"


Bild; Det blåste en hel del, och man kunde verkligen rida på vågorna i Kalmarsund som när de var som störst gjorde att hela Acheilos försvann i vissa av vågdalarna...

Nej du, nu ska jag åka och titta så att båten inte har sjunkt!
/C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0