25:e maj 2011 - Då kastar vi loss!

Javisst alla tolv läsare som följer oss lite då och då!

Idag kastar vi loss ifrån Stensö i Kalmar för att ge oss ut på den längsta seglatsen som någon av oss varit med om. De tre försökskaninerna som sticker iväg idag på den första sträckan av detta äventyr är följande;

Jonathan; (Skeppskock & fördäcksslav)


Hampus; (Styrman & motoransvarig)


Christofer; (Navigatör & lite allt möjligt)


Första hindret blir att komma ut ifrån Stensö fiskehamn och sen norrut under Ölandsbron och vidare upp i Kalmarsund. Hampus är med ett par dagar för att sen kliva på senare under resans gång, och Jonte hänger antagligen med upp längst med hela Kalmarsund och en bra bit upp på ostkusten.

Vår segelbåt Acheilos har renoverats sedan i februari. Vi har köpt sjökort, VHF, GPS, gått seglarkurser, tagit VHF certifikat med mera, så, nu är det dags att ta språnget och kasta sig ut i detta riktiga äventyr!

För att du ska kunna följa oss... oavsett vem du är; Vän, familj, gast eller bara nyfiken, så har vi med oss mobiler, kameror och en laptop. Det blir en hel del filmat med förhoppningen att göra en liten film när resan är över, men vi lovar även att ta bilder och posta inlägg här på bloggen under resans gång. 

Ha det bra, önska oss lycka till, håll tummarna och be till vädergudarna! 

/Christofer

"Förtamp loss!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0