29:e maj 2011 - Vila i Västervik

Hejsan

Så, sen jag och Jonte lämnade av Hampus i Oskarshamn så har vi haft fullt upp på segelbåten. Samma dag tog vi oss norrut till en långsmal skyddad vik i närheten av Kråkelund strax norr om Oskarshamns kärnkraftverk. Där låg vi en natt med båten, tog ett par kast med kastspöt i vattnet tyvärr utan framgång, inventerade matförrådet och hade det riktigt gott.


Bild; Förtöjde med ankare för första gången när vi la till vid Kråkelund.

Efter det kastade vi loss från Kråkelund vid 10:30 tiden och påbörjade vår segling norrut mot Västervik i den västliga vinden. Själva seglingen i skärgården gick otroligt bra och vädret var fantastiskt. Det var inte förän vi skulle in till Västervik som vinden vridit sig och vi tvingades kryssa mot den nordvästliga vinden in i hamnen som det för första gången på allvar blev lite kämpigt. La till i en gästhamn stax öster om Västervik, men tyvärr saknar den de flesta av de ting vi just nu värderar högst; Dusch & Bastu! Så vi funderar idag den 29:e att flytta oss till en annan, lite dyrare gästhamn för att ligga där istället. 

Idag blir även vårat första vilodygn. Vi ligger redan två dagar före i tidsplanen och vi var allmänt slutkörda när vi kom iland igår. Städningen av båten fick därmed vänta och vi gick och käkade kvällsmat på restaurang och besökte Filmstaden i Västervik för att titta på Pirates of the Caribbean. Sammanfattningsvis var det en rätt så dålig film, och besättningen på Acheilos ger den 2 utav 5 fendrar...

/C
/C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0