4:e maj - Acheilos på Vinyl

Har vi gjort musik av Acheilos? Eller rent ut sagt spelat in en "Acheilos Greatest Hits"? Nej då, inget av detta, men jag har idag hunnit med väldigt mycket annat;

  • Åkt till färgbutiken för att köpa en Vinyl Primer till båten (mer om detta sen)
  • Varit i sybutiken för att köpa mer saker för båtens gardiner
  • Våtslipat hela båten under vattenlinjen för att rugga upp epoxin
  • Tvättat allt slipat med T-röd
  • Målat upp hela burken med Vinyl Primer
  • Sytt färdigt båtens alla gardiner

Vad är en Vinyl Primer?
Den fungerar lite som en färg som du målar över båtens epoxi för att skydda skrovet ytterligare från slitage, men framförallt för att skapa ett skikt du kan måla båtens bottenfärg på. Med andra ord, båtens bottenfärg biter sig fast bättre. Båtens botten är nu ej längre epoxisvart utan grå eftersom vår Vinyl Primer innehåller aluminium, men, imorgon blir det den svarta bottenfärgen som ska på!

Gardiner;
Javisst, och så är båtens gardiner klara också (hoppas jag). Känns inte precis som den första saken man kommer att tänka på när det gäller att renovera en segelbåt. Saken är dock sådan att det inte fanns några gardiner där innan, och med sommarens ljusa nätter kan det vara svårt att sova (för vissa) om det är för ljust.

Lite då och då de senaste veckorna har jag jobbat vidare för att sy de totalt åtta blåa gardiner som kommer pryda vår segelbåt. Förhoppningsvis är de bra, men man vet aldrig. Jag kanske tvingas sy om dem... Nåja, vem vet!


Bild; Lägger upp den här bilden därför att jag glömde fota arbetet i lokalen idag. Detta börjar bli som Bilddagboken, suck!

PS. Diskussionerna med musikbolagen angående "Acheilos Greatest Hits" går vidare, men musikbolagen ger oss bara skambud på dryga miljonen, så vi nekar och fortsätter fila på låtlistan som hittills består av;
  1. Spinning Away (Av Sugar Ray)
  2. Birds ask for you (Av Tom Frager)
  3. Free Falling (Av John Mayer)
  4. Sinnerman (Av Nina Simone)
  5. Mareld (Av Lars Winnerbäck)
Spotify var alldeles utmärkt för sånt här innan, tills de ville ha betalt! Greedy bastards! Nu finns Youtube istället.

Fler låtar kommer nog snart, om inte annat får du gärna tipsa oss på Acheilos om bra musik för segling, båtrenovering eller i allmänhet! Hehe DS. 

/C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0