10:e juli 2011 - Acheilos nu utomlands!

Javisst, för första gången har vi seglat Acheilos till ett annat land!

Sen sist har vi lämnat Kristianopel, besökt Karlskrona och dess marinmuseum där Sara hoppade av och min gamle kollega Joakim, även han dykinstruktör, hoppade på tillsammans med sin Mercury motor.

Tidigt på morgonen den 7:e juli när Joakim hoppade på skruvade vi loss vår gamle Mercury 7,5hk som varit min följeslagare de ca 600 sjömil vi nu färdats och bytte ut den mot en annan motor.

Efter det gav vi oss iväg västerut längst med Blekinges kust under ett par dagar som mest kunde sammanfattas med två ord; Dimma, stilje. Trots detta tog vi oss hela vägen till Hanö där vi hamnade bredvid en båt vi sett förut; MSY Catten och dess besättning; Pelle, Marie samt hunden Milou.

Inbjudna på ett glas vin i deras båt som är snäppet större än vår H-båt har det visat sig att även de ska ut på en lång seglats, väldigt lång. Med siktet inställt på europas kanaler och därefter Medelhavet stötte vi först på dem i Karlskrona, sen Hanö och slutligen även i Simrishamn. Tänka sig hur vinden kan bära två båtar till samma destination gång på gång, även om vi behöver ett par timmars försprång varje morgon för att hinna först.

Simrishamn, oh kära Simrishamn. Dags för ännu en gast att hoppa ombord; Min gamle klasskompis Gabriel.
Efter att ha värmt upp inför världshaven i form av tre åkturer på rad i en karusell på marknaden blev det ännu en kväll på MSY Catten för att hålla koll på att de inte ångrar sig utan faktiskt tar språnget över till Bornholm liksom vi.

Ta en koll på deras blogg vet ja!; http://msycatten.blogspot.com/

Så, slutligen idag. Söndagen den 10:e juli, dags för överseglingen till Rönne med följande besättning;

  • Joakim = Motoransvarig
  • Gabriel = Styrman
  • Christofer = Sysselsatt med allt mellan pulpit och badstegen...

En sista väderkontroll på yr.no utlovade vindar mellan 4-6m/s och vi gav oss iväg mot Rönne. Med alla segel hissade tog vi oss sedan snabbt till Rönne med en fart mellan 5 - 6,5 knop. Och tja, där är vi nu. Gabriel sover på grund av sjösjukepillret han tog, och Joakim är ute och vandrar på Rönnes gator på jakt efter en riktig kopp kaffe (alltså inte sådan som restaurang Acheilos erbjuder).

Så, det var nog allt för denna gången. Vi får se vad vi gör imorgon, vi funderar på att vänta in Catten som blev kvar i Simrishamn och sticka vidare mot Gudhjem sen. Det löser sig. Ganska skönt ändå att inte riktigt veta var man kommer göra imorgon.

Det är väll det som kallas att ta en dag i sänder...

/C

PS. Ni känner mig, finns massor med bilder... Men dem laddar jag upp... Sen! DS.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0