5:e maj 2011 - The botten is nådd

Eftersom jag igår ändå pratade lite om musik kan jag väl likväl fortsätta där, i alla fall i dagens titel. Nej, vi har inte nynnat till Timbuktu idag (inte så mycket i alla fall). Utan "botten" referar denna gång till vad vi har målat idag = Första lagret på vår bottenfärg!

Varför då?
"Varför? Jo, därför att om man står stilla tillräckligt länge i vattnet kommer en av följande saker att ske;
A = Sköldpaddor vågar simma nära, vilka du kan binda ihop och använda som flotte.
B = Alger, havstulpaner och övrig växtlighet börjar växa på dina vader

Nå, vad är det som händer? Rätt svar är naturligtvis "B", något som alltså kan hända även Acheilos när hon är ute i vattnet. Tulpaner i all ära, men havstulpaner slipper vi helst. Av den anledningen smetar man på en bottenfärg som dessa organismer inte gillar eller inte kan få grepp på, och båten fortsätter vara slank och fin! Slank och fin i båtsammanhang = en snabb båt!"


Bild; Hampus hjälper till och målar bottenfärg (svart), i bilden syns även lite av den gråa vinyl primern innan den målades över. Christofer jobbade under tiden på båtens kök som nu är näst intill klart.

I lokalen fick vi idag även besök av Henrik samt hans pappa Per vilka var på genomresa. Verkade som om båtrenoveringen av dem fick tummen upp, och Henrik gillade fönsterramarna.

I övrigt har vi idag förut bottenfärg och kök även hunnit med att epoxispackla de sprickor som fanns uppe på däck i samband med den ej avlastade pulpiten i fören. Människor som krängt sig ombord den vägen hade alltså med sin tyngd pga de ej avlastade skruvarna skapat långa sprickor i fören. Vi har inte tagit bort allt, men vi har förstärkt lite i alla fall.

/C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0